Om oss

Schröder Skadeteknik är idag ett av Skånes största företag inom skadesanering. Med egen lokal i Tyringe och utgångspunkt även från Kristianstad och Bromölla kan vi med våra cirka 30 medarbetare leverera professionell skadeservice alla dagar på året, dygnet runt.

I motgång och medvind har vi tagit oss från det lilla garaget i Tyringe till att idag vara ett välrenommerat företag inom saneringsbranschen, en resa kantad av många vägskäl och lärorika händelser - en historia i sig själv, väl värd att berätta!

 

Från idé till föräldrarnas garage

Schröder Skadeteknik AB startades år 2009 av bröderna Tim och Rasmus Schröder, i begynnelsen under namnet Schröder Hantlangning & Grovarbeten (Schröder HG). Vid uppstarten var möjligheterna att söka likvida stöd få, för att få in pengar valde Tim och Rasmus att sälja delar av sitt lösöre och flytta hem till sina föräldrar. Hos föräldrarna, Lolo och Björn, erbjöds bröderna möjligheten att starta verksamheten i parets garage, ett utrymme som snart kom att bli både kontor och lager!

Medan Rasmus tog uppdrag som hantlangare till lokala stensättare deltog Tim på föreläsningar hos både Bolagsverket och Skatteverket. Kort därpå började även Tim att arbeta konkret i företaget, då huvudsakligen med skadesanering. Snart hann inte bröderna med alla uppdrag på egen hand och behövde rekrytera nya medarbetare. Antalet medarbetare utökades med Eric Larsson, Johan Larsson, Jonathan Nilsson och kusinen Fredrik Schröder - en skara fantastiskt engagerade medarbetare där 3/4 fortfarande arbetar kvar inom företaget. 

Tim och Rasmus pappa Björn har i hela sitt liv arbetat med skadesanering. Genom hans yrke gavs bröderna redan i tidig ålder möjligheten att hjälpa till och få en insikt i yrket. Genom deras entusiasm för arbetet och branschen knöt de även värdefulla kontakter som nu blev till en stor fördel. År 2012 omvandlades Schröder Hantlangning & Grovarbeten från ett Handelsbolag till ett Aktiebolag, med pappa Björn som ny delägare och mentor. 

Företaget hade alltid varit ett familjeföretag där samtliga medarbetare utgjorts av vänner och familj, nu blev det även ett familjeföretag på pappret. Ett företag som kom att arbeta med hantlangning, rivning och skadesanering. Med pappa Björn som delägare öppnades nya dörrar upp, under sina 30 år som saneringstekniker hade han fått lång och gedigen erfarenhet av allt vad gäller försäkringsskador, brandskador, vattenskador, klottersanering med mycket mera. Med Björns djupa förståelse och kunskap om branschen kunde Schröder HG förfina och kvalitetssäkra resan mot ett, än mer, välrenommerat företag i skadeservicebranschen.

 

Verksamheten fram till idag

Schröder Hantlangning & Grovarbeten blev efter en kort tid i garaget trångbodda och skaffade sig en nya lokal på hela 200m2Med 15-talet medarbetare, löpande avtal och samarbeten med de stora försäkringsbolagen, fastighetsbolagen samt med lokala entreprenörer blev Schröder HG en aktör att räkna med.

Företaget rörde sig mer och mer mot en specialisering inom sanering, snarare än att syssla med hantlangning. År 2015 bytte företaget namn till Schröder Skadeteknik AB, ett namn och varumärke som bättre beskriver företagets huvudsakliga syssla. Samma år flyttade verksamheten till nya lokaler på 1000m2, man breddade sig även geografiskt och öppnade en filial för Schröder Skadeteknik i Kristianstad. Företaget hade nu 10-talet medarbetare som utgick från Kristianstad och cirka 20 stycken med utgångspunkt Tyringe. År 2018 öppnade företaget ytterligare en filial, denna gång i Bromölla. Schröder Skadeteknik AB fick nu en bra täckning för att kunna hantera både fler, och mer omfattande, skador i Skåne med omnejd. 

Från år 2018 har Schröder Skadeteknik uppnått tre nämnvärda milstolpar: 

- 2018 togs de första spadtagen till företagets helt egna lokaler i Tyringe. En lokal på 1600m2 med toppmoderna kontor och trivsamma personalutrymmen, specialanpassade arbetsytor med modern teknik för en säker arbetsmiljö samt stora lagerytor. Allt för att erbjuda våra medarbetare och kunder de bästa förutsättningarna. 

- 2019 visade vi certifieringsorganet Qvalify att vi följer standarden för både ISO 14001 och ISO 9001. Ett steg i rätt riktning för att minska verksamhetens ekologiska fotavtryck samt för att säkra kvalitén genom hela bolaget. 

- 2019 var även året då företaget kom att fira 10 år med pompa och ståt! 10 år sedan bröderna Schröder lade grunden till vad företaget är idag, 10 år sedan företaget rent juridiskt benämndes Rasmus Schröder med Rasmus som stensättare och Tim som flitig kursdeltagare.

 

 

Vision

År 2020 bestämde vi oss för att lägga ännu större fokus på våra medarbetare. Då vår vision är att vara det självklara valet när det kommer till skadesanering måste vi ta hand om våra medarbetare och vidareutveckla vår redan goda kompetens. Vi tror inte på större geografiska expansioner eller frekventa nyrekryteringar, vi vill växa tryggt och organiskt på ett fundament bestående av kompetenta och säkra medarbetare som trivs på arbetsplatsen. Företagets fokus ligger därför på internutbildning, omtanke, kundnöjdhet och kvalitetssäkring. 

För att uppnå visionen - att vara det självklara valet när det kommer till skadesanering - strävar vi efter att omnämnas och bli erkända på både arbetsmarknaden och i branschen som serviceinriktade, ansvarsfulla och professionella.

Vägen till vår vision kan sammanfattas i följande punkter:

  • Vi ska alltid erbjuda kunnig och utbildad personal.
  • Vi ska alltid erbjuda kunden den senaste tekniken inom produkt och materialval.
  • Alla produkter och arbetsmaterial ska följa våra höga krav för miljö och hälsa.

 För att uppnå visionen håller vi löpande:

  • Kontinuerliga internutbildningar.
  • Teambuilding och personaldagar.
  • Stort fokus på ISO 14001 och 9001.

Delar av ovanstående vore omöjligt om vi inte värnade om våra medarbetare, vår strävan är att alla medarbetare ska tycka om sin arbetsplats och dess ledning.